• Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /
  • Komunitní centrum Brno-Bystrc

    Komunitní centrum Brno-Bystrc

    1 /

Komunitní centrum Brno-Bystrc
2017, veřejná soutěž, 1. cena

team: Tereza Abrhámová, Michaela Brychtová, Šárka Justová, Jan Kozák, Isabel Cristina Mieres, Martina Mikócziová, Petr Pelčák, Jan Rolinc, Jan Sochor, David Vahala
vizualizace: Norbert Gáfrik
zadavatel: Statutární město Brno

Zahradní pavilon na hraně ulice, náměstí a parku je městotvorně definuje a současně je jejich pojítkem. Pozicí, měřítkem i figurou signalizuje pro obec významnou občanskou stavbu a tvoří veřejný prostor i vstup do parku. Proto musí být umístěn v těžišti území u konečné tramvaje. Uvnitř je neformální – pro děti a volný čas. Prostorovou strukturou se podobá starým městům s ulicemi a náměstími, v nichž tak rádi pobýváme. Charakterem je otevřený, ale též srozumitelný a bezpečný.